Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Felére csökkenhetnek az sms-ek árai

[@ 08.07.15.]Gyürk András, európai parlamenti képviselő és Nyitrai Zsolt, a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője támogatják a külföldről küldött szöveges üzenetek és az Unió területén használt mobilinternet irreálisan magas árainak letörését. Közleményük alább olvasható:

"A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség üdvözli Viviane Reding EU- biztos és Pataki Dániel ERG elnök bejelentését, amely szerint várhatóan még az idén a felére csökkennek az Unió roamingkörnyezetében küldött sms- üzenetek árai.
A csökkentést azért szorgalmazzuk mi is, mert álláspontunk szerint a belföldön és a külföldön küldött rövid szöveges üzenetek ára indokolatlanul nagy mértékben tér el egymástól.
Nem helyes az, hogy napjainkban a roamingkörnyezetben küldött sms ára legalább kétszer, de van ahol tízszer drágább a hazai szöveges üzenetnél.

A Fidesz kiemelt célja az, hogy a távközlésben a szolgáltatók által a fogyasztókra kiszabott árak ne legyenek irreálisan magasak, ezért támogatunk minden olyan törekvést, amelyik ezt elősegíti, ugyanúgy ahogy tettük azt a roamingdíjak letörésének esetében is.
A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség emellett indokoltnak tartja az adatroaming díjainak csökkentését is, hiszen egyre több honfitársunk internetezik a mobiltelefonján külföldön és megítélésünk szerint ezek az árak szintén elrugaszkodtak a valóságtól, azok indokolatlanul magasak."

Gyürk András Európai parlamenti képviselő

Nyitrai Zsolt Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoport vezetője