Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Ki kinek a nevében gyűjti a kopogtatócédulákat?

[fidesz.hu 10.02.03.] Nyitrai Zsolt, a FIDESZ operatív igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy információik szerint egyesek arra készülnek, hogy a FIDESZ nevében gyűjtsék az ajánlószelvényeket.

A FIDESZ operatív igazgatója emlékeztetett arra, hogy a KDNP-vel közös vállalásuk szerint több mint kétmillió ajánlószelvényt szeretnének összegyűjteni, ami az emberekkel való közvetlen kapcsolattartás miatt fontos igazán. A választók a napokban kapják kézhez azt a levelet, amelyben a fideszes képviselőjelöltek bemutatkoznak. A levélnek része lesz egy adatlap, melynek kitöltésén keresztül szintén lehet önkéntesnek jelentkezni, de a választókkal való további kapcsolattartáshoz is szükség van rá. Mindezt bejelentették az adatvédelmi biztos hivatalánál - tette hozzá az ellenzéki politikus.Nyitrai Zsolt elmondta, a FIDESZ-nek információi vannak arról: többen arra készülnek - kihasználva az ellenzéki párt népszerűségét, a választókat megtévesztve - hogy a FIDESZ nevében ajánlószelvényeket gyűjtsenek.

A FIDESZ operatív igazgatója rámutatott, hogy a büntető törvénykönyv szerint aki ilyen módon megtéveszti a választókat, bűncselekményt követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.A fideszes politikus közölte: a párt önkéntesei hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal rendelkeznek majd az ajánlószelvény-gyűjtés időszakában. Ezt a választók nyugodtan kérjék is el az önkéntesektől - tette hozzá a FIDESZ operatív igazgatója.

Nyitrai arra is kitért, hogy szerdától a FIDESZ automata telefonhívásokkal keresi meg a választókat, és felhívja a figyelmet az ajánlószelvény-gyűjtés jövő heti kezdetére, valamint arra, hogy többen - az embereket megtévesztve - a FIDESZ nevében készülnek ajánlószelvényt gyűjteni.Ha a FIDESZ önkéntesei jogtalan ajánlószelvény-gyűjtést tapasztalnak, a párt meg fogja tenni a szükséges bejelentéseket - mondta Nyitrai.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint lehet-e tudni, melyik párt felől érkeztek olyan hírek, hogy visszaélne a FIDESZ nevével, az operatív igazgató úgy reagált: nem kíván egyetlenegy jelöltet és jelölőszervezetet sem nevesíteni. Több helyről, a fővárosból és vidéki választókerületekből egyaránt hallottak ilyen típusú készülődésről, és információik szerint országos szinten összehangolva készülnek ilyen megtévesztésre - fogalmazott a Fidesz politikusa.