Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Újabb MSZP-s pártkampány közpénzből

[fidesz.hu 08.01.16.] A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet és kormányát, hogy állítsa le a népszavazással kapcsolatos közpénzből folytatott pártkampányt - jelentette ki Nyitrai Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

Magyarországon kettősség alakult ki. A kormány az egyik oldalon arra hivatkozik, hogy nincsen pénz, rosszul áll a gazdaság, ezért az embereket érintő megszorításokra van szükség, majd a szakmaiságot nélkülözve vizitdíjat, tandíjat, kórházi napidíjat bevezet be. A másik oldalon a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány szórja a pénzt és felelőtlen - fogalmazott Nyitrai Zsolt, felidézve az elmúlt hetek botrányait: a kormányzati negyedre szánt milliárdok előzetes elkótyavetyélését, postai biciklik beszerzését 200 ezer forintos darabáron, felesleges és drága megbízásokat a Miniszterelnöki Hivatal számára.Nyitrai Zsolt felhívta arra is a figyelmet, hogy a kormányzat több mint egymilliárd forintot kíván elkölteni a megszorításokkal kapcsolatos magyarázkodásokra különböző fizetett hirdetések formájában. A Fidesz számára ez elfogadhatatlan. Ez a kormányzat népszavazási ellenkampánya - szögezte le a politikus, hozzátéve: ez a kormányzati magyarázkodás nem más, mint közpénzből folytatott pártkampány.A Fidesz ezért felszólítja Gyurcsány Ferencet és kormányát, hogy állítsa le a közpénzből folytatott pártkampányt. Elfogadhatatlan az, hogy az adófizetők pénzéből több mint egymilliárd forintot költenek el a megszorításokkal kapcsolatos magyarázkodásokra - húzta alá Nyitrai Zsolt. A Fidesz felszólítását szerdán írásban is eljuttatja a kormányfőnek - tette hozzá.

A Fidesz operatív igazgatója kifejtette: a jelenlegi, az adófizetők pénzén folytatott pártkampány elkerülhető lett volna, ha a parlament kormánypárti többsége támogatta volna azt a szakértők által elkészített fideszes törvényjavaslatot, amely a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóbbá tételét célozta meg, és olcsóbbá tette volna a pártkampányokat.

A képviselő szólt arról is, hogy a kormány fél magától a népszavazás intézményétől, a háromigenes népszavazás eredményétől. A népszavazástól nem kell félni, az a demokrácia egyik alapintézménye, amely megadja a lehetőségét annak, hogy az emberek elmondhassák véleményüket - fogalmazott a fideszes képviselő.