Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Kampányzáró

[fidesz.hu 10.04.08.] A Syma csarnokban tartotta a Fidesz-KDNP kampányzáró rendezvényét. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor.

Orbán: "Most vasárnap a cselekvés napja"

Még 62 óra és eljön az igazság pillanata Magyarországon - kezdte beszédét Orbán Viktor, köszönetet mondva mindazoknak, akik kitartottak az elmúlt években, és nem adták fel. A vasárnapi országgyűlési választásokra utalva úgy fogalmazott, a magyar történelem ritka, nagy napjához érkeztünk el. "Rajtunk a sor, hogy cselekedjünk" - szögezte le Orbán Viktor, kiemelve: most vasárnap olyan dolgok dőlnek el, amiért hosszú évek óta harcolunk. Eldőlhet, hogy következmények nélküli ország maradunk-e, és eldőlhet az is, jó lesz-e ismét magyarnak lenni, ismét felnéznek-e ránk a világ más országai, és képesek leszünk-e ismét nagy dolgokra, képesek leszünk-e összefogni nagy ügyek érdekében.Mindez rajtunk múlik, mert rajtunk a sor - húzta alá a Fidesz elnöke, hozzáfűzve: itt az idő, hogy elsöprő hangerővel kimondjuk, az elmúlt nyolc esztendőben rossz úton járt az ország, soha többé nem akarunk ilyen politikát és ilyen kormányzást. Mint fogalmazott, olyan hangerővel kell kimondanunk, hogy az egész világ hallja, ahogy 1848-ban, 1956-ban vagy 1989-ben.

Orbán Viktor rámutatott arra is, érdemes számba venni, kitől, mit vett el az elmúlt nyolc esztendő. Barátok, családok és életek mentek tönkre, vállalkozások csődöltek be, sokan váltak bűncselekmények áldozataivá, sokan nem kaptak segítséget az egészségügy szétverése miatt, sokan fordultak az alkoholhoz és a kábítószerhez a kilátástalan helyzetük miatt. Miattuk is el kell mennünk szavazni április 11-én - jegyezte meg a Fidesz elnöke.

"Én elmegyek szavazni, elviszem magammal a családomat, szólni fogok a barátaimnak, szomszédaimnak és ismerőseimnek is, hogy menjenek el szavazni. Mindenkinek azt tanácsolom, tegyen hasonlóképp" - fogalmazott Orbán Viktor, aki arra kérte a választópolgárokat, mindkét szavazatukat a Fideszre adják. "Most vasárnap a cselekvés napja, nagyszerű vasárnap előtt állunk, nagy dolgok vannak készülőben, ne maradjanak ki belőle" - zárta beszédét a Fidesz elnöke.

Kósa: Zárjuk le örökre a Gyurcsány-korszakot!

Ez a jelenlegi rendezvény nem csak egy kampányzáró, hanem búcsúzunk is valamitől, amit soha többé nem szeretnénk már látni - jelentette ki beszédében Kósa Lajos."Emlékszünk még, mi volt az a mondat, amivel az MSZP akkori elnöke elindította az elmúlt nyolc évet?" - tette fel a kérdést Debrecen fideszes polgármestere. "Tanuljunk meg kicsik lenni!" - adta meg a választ a politikus, hozzátéve: akkor még nem értettük, hogy ez mit jelent, ma már viszont tudjuk, mit kellett volna Kovács László szerint megtanulnunk. Tanuljunk meg lúzerek lenni, tanuljuk meg elfogadni, hogy a kormány szétlopja, szétzülleszti az országot. Azóta eltelt ugyan nyolc év - mutatott rá a fideszes képviselő -, de a magyarok mégsem tanulták meg, hogyan kell kicsinek lenni, hanem most azt mondják az MSZP-nek, tanuljanak meg ők kicsik lenni. Reméljük, Kovács László majd segít nekik elmagyarázni, hogyan érhetik ezt el - húzta alá Kósa Lajos.

A képviselő 10 millió embernek üzente, hogy most tanuljunk meg végre büszkének lenni, tanuljunk meg igazat mondani, becsületesnek lenni, tanuljuk meg azt, miként tudunk a népek versenyében felzárkózni az élmezőnybe.

Kósa Lajos beszédéről bővebben itt olvashat.

Pokorni: A Fidesz kormányzása lesz a bizonyíték

A Fidesz életében bizonyosan történelmi, vagy szerényebben korszakos lesz ez a választás - jelentette ki beszédében Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a kampányzárón.

Pokorni Zoltán elismerve a Fidesz tagjainak, szimpatizánsainak sok éves munkáját rámutatott arra, hogy a szocialisták és szabad demokraták nyolc éves kormányzása jelentős részben hozzájárult ahhoz, hogy "most ők az esélytelenek nyugalmával várhatják a választást".

"Nemcsak a Fidesz számára történelmi ez a vasárnapi választás, Magyarország számra is az lehet: a lecsúszás és a reménytelenség évei után a fellendülés és a remény időszaka következhet" - állapította meg a párt alelnöke. Hozzátette: nagy várakozással és a bizalommal tekintenek az emberek a Fidesz-re, mely hatalmas felelősséget jelent.

Pokorni Zoltán beszédéről bővebben itt olvashat.

Pelczné: Április 11-e tétje óriási

A 2006-os választások után nagyon nehéz feladatot kellett megoldanunk. Választ kellett találni arra, hogy hogyan lehet leleplezni a hazugságon, a képmutatáson, a csaláson, az osztogatáson és a fosztogatáson alapuló szocialista politika világát. Választ kellett találni arra, hogyan lehet megvédeni a jelenünket és a jövőnket - emelte ki beszédében Pelczné Gáll Ildikó.Azt mondják, a tapasztalat a legjobb iskola, én meg azt mondom: túl magas volt a tandíj - húzta alá. Hangsúlyozta: a szocialisták felélték a mát azért, hogy hatalomra juthassanak, és felélték a holnapot azért, hogy a hatalmat megtarthassák. A Fidesz mindvégig kitartott a demokratikus úton - emelte ki.

"Április 11-e tétje óriási. Soha, de soha többé nem történhet meg Magyarországon, hogy egy kormány maga legyen a probléma" - jelentette ki, hozzátéve: minden játszmát, a politikait is, tisztességes játékszabályok szerint kell játszani. A hazugság, a csalás, a lopás, a korrupció, a megfélemlítés, a megvásárlás számunkra nem elfogadható játékszabályok. Az előző évek kormányzása pedig erről szólt - jegyezte meg.

2010. április 11-én nem csupán egy kormányváltásról szavazunk. Gyerekeinkről, unokáinkról, szüleinkről, nagyszüleinkről, az ország jövőjéről, hazánkról fogunk szavazni - húzta alá, végül arra kérte a jelenlévőket: "szavazzunk szívből, de szavazzunk ésszel. Csak két perc, és kétszer Fidesz".

Pelczné Gáll Ildikó beszédéről bővebben itt olvashat.

Lázár: Erősnek kell lennünk!

A Fidesz képes megteremteni a rendet, és garantálni a szabadságot, hogy ha bizalmat kap, és erős lesz - szögezte le beszédében Lázár János.

A káosznak és az uszításnak csak egyetlen gyógyszere van: a rend és a törvény. A rend mindenkire vonatkozik, jogot és kötelességet ró mindannyiunkra - jelentette ki a politikus, aláhúzva: a rend véd, és nem fenyeget. Mindenkit meg fogunk védeni. A rendhez azonban nem párthadseregeken és nem magánhadseregeken keresztül vezet az út, a rendet nem a munkásőrség és a gittegyletek fogják garantálni. Magyarországnak nem pótmegoldásokra, nem álmegoldásokra van szüksége, hanem rendőrökre - szögezte le Lázár János.

Lázár János beszédéről bővebben itt olvashat.

Szájer: Kordonokkal leválasztott ország

Kordonokkal választotta le magát a szocialista kormány az országról, amelyek arra kellettek, hogy a hatalom birtokosai a polgároktól nem zavarva lophassák el a köz javait - mondta Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, hozzátéve: arra kellettek a kordonok, hogy kifoszthassák és lerombolhassák az országot, a magyar államot, és a közös cselekvésben, a közös nemzeti ügyekben való hitet. Szájer rámutatott, hogy csak a népszavazás, a néphatalom ereje volt képes megállítani őket ebben az időszakban.

A fideszes európai képviselő kifejtette, hogy a magyar emberek ma ki vannak szolgáltatva, mint fogyasztók, mint munkavállalók, és mint az állam ügyfelei. Hangsúlyozta: az állam nem képes és nem is akarja megvédeni polgárait és nincs aki megvédje a nemzetet, Magyarországot sem.

Szájer József beszédéről bővebben itt olvashat.

Varga: Nincs több elvesztegetni való időnk

"Magyarországon mindenki érzi, hogy nincs több elvesztegetnivaló időnk" - hangsúlyozta Varga Mihály, megemlítve, hogy hazánk az elmúlt években minden tekintetben lemaradt a környező országoktól, és ezt az emberek a saját bőrükön is érzik. A lemaradás - mint megjegyezte - főleg ahhoz képest szembetűnő, "amit Magyarország a saját erejéből elérhetett volna".

"A világ minden sikeres, gazdag országának példája azt mutatja, hogy fejlődés, valódi jólét csakis demokráciában, szabadságban, jogállamban képzelhető el" - üzente azoknak a választópolgároknak, "akik jogos felháborodásukban radikális fordulatot szeretnének".

Varga Mihály azt mondta, Magyarországon is csak olyan párt teremtheti meg a jólét feltételeit, amelyik elkötelezett a demokrácia, a szabadság és a jogállam mellett. "A Fidesz pedig ilyen párt egyedüliként a jobboldalon" - tette hozzá.

Varga Mihály beszédéről bővebben itt olvashat.