Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Csúcs ez a technika!
Nyitrai Zsolt a SZIGET infokommunikációs alkalmazásairól

[@ 10.08.13.] Pénteken délután Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkára, valamint Gerendai Károly, a SZIGET főszervezője együtt mutatták be a fesztivál infokommunikációs megoldásait.

Az államtitkár a sajtótájékoztatón elmondta, ő személyesen a modern magyar országimázs egyik legfontosabb fesztiváljának tartja a SZIGET-et, ami évről-évre megmutatja a magyaroknak és a hozzánk látogató európai fiataloknak is, hogy Magyarország Európa szerves része. "Itt van Európa" fogalmazott az államtitkár.Az államtitkár a SZIGET infokommunikációs megoldásait első osztályúnak értékelte, külön kiemelte a SZIGET saját szélessávú hálózatát illetve alhálózatait, a teljes körű wifi-lefedettséget, valamint a pénz nélküli fizetés rendszerét, mely a legbiztonságosabb módja a zsebelés elleni védekezésnek. Az államtitkár úgy fogalmazott, ő is ennek a kártyának a segítségével hívta meg a barátait egy üdítőre.Nyitrai Zsolt külön megemlítette az Android market-ben valamint az Appstore-ban elérhető okostelefon-alkalmazásokat, szerinte hatalmas előrelépés, hogy hangosan előadott "halló"-k és véget nem érő "nem értelek" helyett az okostelefonokra fejlesztett modern térképekkel is összetrombitálhatjuk barátainkat. "A magyar nyelvű tartalomfejlesztés a kormányzat prioritásai közé tartozik a jövőben" - fogalmazott az Infokommunikációs államtitkár.Gerendai kifejtette, versenyképességi szempontok vezették az infokommunikációs technológiák fejlesztését: "abban nem tudunk versenyezni, hogy még többet fizessünk az előadóknak" - mondta a főszervező. Az innovatív megoldásokkal képesek vagyunk versenyképesek maradni. Jövőre már azt szeretnénk, ha nem csak a vodafone ügyfelei, hanem a másik két mobilszolgáltató ügyfeleinek is elérhetővé válna a percalapú SZIGET-jegy. Ilyen elektronikus pénz-szolgáltatás jelenleg még nincs más fesztiválon, ahol van hasonló megoldás, ott banki szolgáltatásként veszik azt igénybe, ez pedig nem az.Nyitrai a fesztiválgazda szavaira reagálva elmondta, a formálódó kormányzati infokommunikációs stratégiához a SZIGET informatikai és azon belül a pénz nélküli fizetésének pilot-tapasztalataira mindenképpen számít az államtitkárság, hiszen ettől nagyobb koncentrációban és felhasználószámmal még soha nem kerültek kipróbálásra ezek az eszközök.