Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Szövetségesek költöznek a Szentkirályi utcai székházba

[MTI@ 07.02.17.] Hamarosan átköltöznek a Fidesszel szövetséges szervezetek a párt volt, Szentkirályi utcai székházába, amely a Szövetségesek Háza nevet veszi fel.

A Szentkirályi utcai székházból - amelyet 2004 óta hosszú távra bérelnek - tavaly nyáron költözött ki a Fidesz, és július 1-től a VIII. kerületi Polgárok Házába tette át központi hivatalát. Az azóta üresen álló bérlemény most a legnagyobb ellenzéki párt szövetségeseinek gyűjtőhelye lesz: a Szövetségesek Házába a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Magosz, a Lungo Drom, és a Fidelitas költözik be február közepén - március elején.

A KDNP nem költözik, marad VII. kerületi István utcai központjában. Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója az MTI-nek elmondta: a Szentkirályi utcai épületben egy olyan központi székházat akartak létrehozni, ahol a Fidesz szövetségesei helyet kapnak.

Mint mondta, eddig nem mindegyik szervezetnek volt önálló irodája, például a Fidelitasnak sem volt székháza, a közös épülettel ugyanakkor megoldódnak a helyproblémák, lesz hol sajtótájékoztatót, közösségi eseményeket, rendezvényeket tartani. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke az MTI-nek azt mondta: "székházként" kívánnák használni az épületet, amelybe márciusban, a szervezet párttá alakulásakor akarnak beköltözni. A jogi megalakulásig a költözés nem sürgős - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy a Fidesztől bérlik-e majd az irodákat, azt mondta: külön megállapodást fognak kötni, de nyilván nem ingyen bocsátják a rendelkezésükre a helyiségeket. Mint mondta, a költözés ellenére a KPE irodái megmaradnak a Képviselői Irodaházban, az egyesület székhelye pedig továbbra is Szentendrén lesz.

A Nemzeti Fórum elnöke, Lezsák Sándor az MTI-nek azt mondta: február közepén-március elején költöznek és egy fél emeletet kapnak az épületben, ahol az egyesület országos és a budapesti központját alakítják ki. Az MDF-ből kivált képviselőket tömörítő Nemzeti Fórum elnöke szerint még folynak az egyeztetések arról, hogy milyen arányban osztozzanak a költségeken a Fidesszel.

-Nyitrai Zsolt erről úgy nyilatkozott: a szervezetekkel különböző megállapodásokat kötnek majd a használatról, de ez még folyamatban van. Az MTI úgy tudja, hogy a Magosz néhány irodát kap a Szentkirályi utcában, a szervezet központja azonban marad a Nádor utcában. Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott: hamarosan átköltöznek az épületbe, ahol a szervezet budapesti központja lesz.