Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Megemlékezés a Terror Háza előtt

[Magyar Nemzet@ 07.02.21.] Február 25-én, vasárnap délután három órakor a Terror Háza Múzeum előtt rendezi központi ünnepségét a Fidesz a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján. A Magyar Nemzetnek Nyitrai Zsolt operatív igazgató nyilatkozott.


Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a felszólalók között lesz Szájer József, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának alelnöke és Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Orbán Viktor Fidesz-elnök ezúttal nem mond beszédet.
-Azt kérjük az érdeklődőktől, akik a helyszínen szeretnének emlékezni a diktatúra áldozataira, hogy hozzanak magukkal egy szál gyertyát - fűzte hozzá Nyitrai. Megjegyezte: az idei emléknap jelentőségét növeli, hogy hatvan éve, 1947 február 25-én hurcolták el a szovjetek Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Ismert, hogy erre az eseményre emlékezünk a kommunizmus áldozatainak emléknapján, az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata alapján.
A parlamenti határozat szerint a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én tartanak megemlékezést, ugyanakkor már hagyománnyá vált, hogy a Fidesz a Terror Háza előtt hajt fejet a diktatúra áldozatai előtt. Nyitrai arról is beszélt, hogy a rendezvényt bejelentették a rendőrségen - már a helyszín bejárása is megtörtént, és konzultáltak a hatósággal a lebonyolítás technikai részleteiről.