Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Vakációznak a politikusok?

[heol.hu 09.07.20.] A Heves Megyei Hírlap a megyei képviselőket kérdezte a nyári tervekről.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, a füzesabonyi egyéni választókerület szocialista parlamenti képviselője nyaralást firtató kérdésünkre azt mondta: a tárcánál dolgozik egész júliusban. Nemrégiben egyébként az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján járt Svédországban. Itthoni pihenést tervez, a fiaival szeretne egy hetet evezni a Tiszán, a túra útvonala a Bodrog torkolatától Sarudig vezet le.

Nyitrai Zsolt: pártállástól függetlenül elkél a pihenés

- Számomra még nem kezdődött el a vakáció, a Fidesz operatív igazgatójaként a párt budapesti központi hivatalában tartom a frontot - mondta érdeklődésünkre az egri dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz). - Általában a nyár végére szoktam időzíteni a pihenést, nem tervezek nagy nyaralást, inkább csak hosszú hétvégéket. Ha minden jól megy, szeptember elején pár napra elutazom Rómába, ahol még nem jártam. Egyébként szerintem pártállástól függetlenül minden politikusnak jól jön a kikapcsolódás, töltődés a közelgő országgyűlési választások előtt.

Lukács Tamás: menj az agórára és beszélj az emberekkel

A szintén a hevesi megyeszékhelyen élő dr. Lukács Tamás (KDNP), a kereszténydemokraták megyei elnöke családi okok miatt egyelőre nem tervez üdülést. Szavai szerint ha mód nyílik rá, akkor is belföldi úticélokban, s elsősorban hosszú hétvégékben gondolkodik. A honatya a közelmúltban Kárpátalján részt vett az ottani magyar kulturális szövetség egy ünnepségén, s egyébként is alapvető fontosságúnak tartja, hogy elmenjen mindenhová, ahová meghívják, még a legkisebb településre is. Úgy véli, ez hozzátartozik a politikusi léthez, nem csak a kampányidőszakban kell tartani a kapcsolatot a választókkal. Szerinte a politikus eredeti feladata az: "menj az agórára és beszélj az emberekkel!".

Nagy Imre: nyári pályázati nagyüzem

Dr. Nagy Imre (MSZP), Eger egyéni országgyűlési képviselője családjával egy hetet szeretne eltölteni a Balatonon. Nem kevesebb attól a munka, hogy véget ért a parlamenti ülésszak - mondja -, hiszen különböző problémákkal nyáron is naponta keresik a választópolgárok és a minisztériumokkal, hivatalokkal is egyeztetni kell a folyamatban lévő ügyeket, pótolni mindazt, ami esetleg elmaradt. A turisztika területén pedig - Nagy Imre a Regionális Idegenforgalmi Bizottság (RIB) elnöke is - kifejezetten "pályázati nagyüzem" zajlik jelenleg, s szintén működik a régiós területfejlesztési tanács, nincs vakáció.

Fodor Gábor: Álmatlan éjszakák után

- Rám fér már a pihenés - fogalmazott kérdésünkre dr. Fodor Gábor (SZDSZ), a liberális párt leköszönt elnöke. A gyöngyösi származású politikus nemrég bejelentette: szeptembertől országgyűlési képviselői mandátumáról is lemond. Azt mondja, sok vívódás, álmatlan éjszaka után hozott meg egy olyan döntést, amely alapvetően befolyásolja az életét. Szerinte az egész magyar közélet és az SZDSZ is súlyos válsággal küzd. Fodor szeretne sok mindent végiggondolni, s a korábbi időszak nagyon kemény munkája után most a családdal, a gyerekekkel kétszer egy hetet Horvátországban kíván tölteni, de tervbe van véve egy balatoni utazás is.

Sós Tamás Siófokra megy

A pétervásárai egyéni választókerület képviselőjével, a megyei közgyűlés elnökével, Sós Tamással (MSZP) szinte minden jelentősebb megyei rendezvényen, a választókerülethez tartozó települések falunapjain találkozhattunk ez idáig. Családi okok miatt most nem tudtuk elérni, munkatársától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy július utolsó hetét Siófokon tölti.

Bár a képviselői munka nem kizárólag a parlamenti tevékenységből áll, korábbi összeállításunkból megtudhatja, hogy a heves megyei országgyűlési képviselők milyen aktivitást mutattak az elmúlt időszakban. Mondhatnánk úgy is: mit pihennek ki a nyáron.