Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Eddig 1.150.000 ajánlószelvény!

[mti 10.02.21.] Nagy az igény a változásra. A FIDESZ és a KDNP által eddig összegyűjtött ajánlószelvények száma országosan meghaladta az egymilliót - tájékoztatott Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt a sajtótájékoztatón reális célnak nevezte az eredetileg kitűzött kétmillió ajánlószelvény összegyűjtését és leadását, megjegyezve, hogy ennyit még egyetlen párt sem gyűjtött.

Hozzátette: eddig összesen mintegy egymillió-százötvenezer ajánlószelvényt gyűjtöttek össze a képviselőjelöltek, és az önkénteseknél jelenleg is lehet sok, még a jelölteknek át nem adott szelvény."Ez egy nagyon komoly támogatás a választópolgárok részéről" - jelentette ki a fideszes politikus, aki köszönetet mondott a választópolgároknak a támogatásért, és az önkénteseknek a munkájukért.

Kérdésre válaszolva elmondta: ha a március 19-ei leadási határidő előtt túllépik a kétmilliót, akkor is folytatják a gyűjtést, hiszen a FIDESZ számára nem is annyira a kétmillió szelvény a fontos, hanem a személyes találkozás a választópolgárokkal, a "kétmillió találkozás, kézfogás, párbeszéd".

Nyitrai Zsolt a választási visszaélésekről szólva elmondta: "országosan szervezett akció keretében nem fideszesek gyűjtenek a mi nevünkben". Szinte minden választókerületből érkeztek erre utaló jelzések, ezért van minden FIDESZ-önkéntesnek pecsétes igazolványa és megbízólevele. A párt operatív igazgatója azt kérte a választóktól, hogy csak az ilyen igazolvánnyal rendelkező aktivistáknak adják át ajánlószelvényüket, ha biztosak akarnak lenni abban, hogy valóban a FIDESZ-t támogatják.

Az operatív igazgató elmondta: a választók jól fogadják a személyes találkozást a párt önkénteseivel, képviselőjelöltjeivel, tapasztalataik szerint nagyon komoly az igény a változásra.

Az embereknek elegük van a kormányzati megszorításokból, szerencsétlenkedésekből, a károkozásból, a korrupcióból, az üres programokból, és azt akarják, hogy végre velük foglalkozzon a politika - hangoztatta Nyitrai Zsolt.

Törekednek arra, hogy mindenki számára átlátható legyen a FIDESZ választási felkészülése és majd a kampánya is. Ennek jegyében jelentették be korábban, hogy az önkéntesek száma meghaladta a százezret, az adományok összege pedig a 130 millió forintot - mondta az operatív igazgató.